Teknofest İstanbul, “Milli teknoloji hamlesi” hedefleri doğrultusunda 20-23 Eylül’de İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olma özelliğini taşıyan Teknofest İstanbul, 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlendi.

İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilen “Teknofest, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” binlerce ziyaretçinin uğrak noktası olurken, KaTron Savunma İETT Standında Sürücü Eğitim Simülatörü ürününü sergileyerek Teknofest’te yerini aldı.

Teknofest’te İETT standında bulunan KaTron Savunma Sürücü Eğitim Simülatörü yoğun ilgi ile karşılaştı.

Teknofest’te İBB Belediye başkanı İETT standını ziyaret etti.

Teknofest İstanbul 2018 Resimleri

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul, Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendi.

Havacılık, uzay teknolojileri, yazılım, robotik kodlama gibi geleceğin akıllı ürünlerini keşf edecek gençleri geliştirmek için Teknofest İstanbul, 29 Ekim’de hizmete açılacak yeni İstanbul Havaalanında düzenlendi.

Dünyanın en hızlı araçlarının yarıştığı milli teknoloji hamlesi sloganıyla, çocuklarda ve gençlerde havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi uyandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan Teknofest, binlerce ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’te 12 kategoride teknoloji yarışları, askeri ve sivil katılımcı firmaların stantları, hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede, gün boyunca performanslar ve yarışmalar, katılımcı firmaların stantlarında ziyaretçilere bilgilendirmelerin yanında birçok deneyim fırsatı sundu. Türkiye’nin önemli firmalarının kurduğu stantlarda çeşitli teknolojik çalışmalar ve etkinlikler yapıldı.

Başkan Erdoğan F-16 savaş uçakları eşliğinde alana geldi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest için Twitterdan çağrıda bulunarak tüm halkı davet ettiği İstanbul 3. Havalimanına ise sürpriz bir şekilde geldi. Başkan Erdoğan’ı taşıyan ATA uçağına, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da F 16 savaş uçağı ile eşlik etti. Erdoğan’ın uçağı ve F-16’lar festival alanı üzerinden alçak uçuş yaparak, vatandaşları selamladı. Yeni havalimanına önce F 16’lar, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağı indi. Başkan Erdoğan’ın uçaktan inerken pilot tulumuyla inişi coşkulu kalabalık tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.

Burada katılımcılara hitap eden Başkan Erdoğan gençlere hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini vurguladı, yurt dışında bulunan bilim insanlarımıza çağrıda bulundu. Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada, “Her yerdeki bilim insanlarımıza sesleniyorum. Başlattığımız teknoloji seferberliğine katılın” dedi.

750 Takım ve iki binin üzerinde yarışmacı Teknofest’te buluştu

Teknofest kapsamında,12 farklı kategoride düzenlenen teknolojik yarışmalarla genç katılımcıların kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmelerinin hedeflendiği açıklandı. Festivale Teknoloji yarışmalarına, toplam 750 takım ve iki binin üzerinde yarışmacı katıldı. Festival kapsamında Solo Türk ve Türk Yıldızlarıyla Türk ve yabancı gösteri grupları havacılık gösterileri sundu. Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergilendi. Ziyaretçilere yönelik, 3D yazıcılar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlendi. Milli teknolojiler, sanal gerçeklik uygulamasıyla izlendi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi de bir süredir üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik uygulamasını festivalde ziyaretçilerinin kullanımına sundu. Uygulamayla şirketin ürettiği ve geliştirme çalışmaları yürüttüğü uçak ve helikopterler birebir ölçülerinde yakından incelenme imkanı sundu.